« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Obećao otkriti trik

Britanski iluzionist uspješno predvidio brojeve lota

POGLEDAJTE VIDEO - Derren Brown ušao je u povijest uspješno predvidjeviši brojeve koji su izvučeni na lotu.

Derren Brown predviđa brojeve lota
Derren Brown predviđa brojeve lota (Channel 4)
Više o

lutrija

,

loto

,

Derren Brown

,

brojevi

Britanski iluzionist napisao je 6 brojeva satima prije nego su nasumce izvučeni. Zatim je pogledao izvlačenje te pokazao svoj popis brojeva koji su se podudarali s izvučenima. Njegov show prenosila je uživo televizija Channel 4, u isto vrijeme kad je na BBC-u išlo izvlačenje brojeva, čime se željelo eliminirati mogućnosti prevare.

Brownu je zabranjena kupovina srećke koja bi mu u ovom slučaju donijela jackpot od 2,4 milijuna funti. Nije želio otkriti kako je uspio izvesti ovaj fantastičan čin, ali je obećao da će uskoro sve objasniti.

To je bio samo jedan od nevjerojatnih trikova koje je iluzionist izveo uživo pred publikom. U prijašnjim emisijama igrao je ruski rulet, kontaktirao mrtve, dok je također putovao Britanijom izvedeći predstave u kojima je čitao misli prisutnima.

Otkad je Brown objavio da će otkriti kako je uspio predvidjeti brojeve, internet su preplavile različite teorije na koji način je to izveo. Jedna teorija sugerira kako je Brown vidio izvučene brojeve nekoliko trenutaka prije nego su emitirani uživo, što mu je omogućilo da ih brzo zapiše prije pokazivanja publici. Također se spekulira da je sve izrežirano kao tv predstava za gledatelje.

 Brown je priznao da je njegov trik s ruskim ruletom koji je izveo 2003. bila prevara s lažnim mecima, no ono što je sigurno jest da bi odšetao bogatiji za 2,4 milijuna funti da je kupio srećku.

Ni članovi Britanske udruge iliuzionista nisu ostali ravnodušni. Predsjednik Graham Harper nazvao je njegov potez odličnim spektaklom. ˝Gledao sam prijenos s još trojicom kolega iluzionista i nitko od nas nije mogao dokučiti kako je to uspio izvesti. S obzirom da se radi o Derrenu Brownu bilo je očekivano, no to ne umanjuje atraktivnost njegove vještine˝, dodao je Harper.

Glasnogovornik lutrije naveo je kako trik neće utjecati na rezultate. ˝Nemoguće je utjecati na ishod izvlačenja, a Brown je iluzionist koji zapravo stvara iluziju da može predvidjeti brojeve. Želimo mu sreću s njegovim trikovima˝ izjavio je glasnogovornik.

10.09.2009. 11:30:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh