« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
BEBE IZ EPRUVETE

Mlade Britanke poludile za djecom iz banaka sperme

Odluka o imanju djece nije više vezana uz pronalazak pravog muškarca i zaljubljivanje, kako je to nekoć bio slučaj, a ovaj je trend prisutan čak i kod onih mlađih od 20

Fotografija vijesti
Više o

sperma

,

umjetna oplodnja

,

djeca iz epruvete

,

banke sperme

Razočarane u svojim potragama za muškarcima njihovih snova, sve veći broj žena u Britaniji, među njima i velik dio u ranim dvadesetima, okreće se bankama sperme i anonimnim donorima kako bi postale majke, pokazuju najnovije statistike.

Mnoge žene, od kojih nemali broj ima svega 18 ili 19 godina, tvrde kako su frustrirane svojim vezama, zbog čega su odlučile uhvatiti se u koštac s izazovima majčinstva same.

Kako piše Sunday Times, žene mlađe od 25 godina čine četvrtinu registriranih na specijaliziranim stranicama za traženje donora sperme.

„Otkad znam za sebe, žarko želim imati dijete. Gubitak djeteta kojeg sam trebala imati sa svojim bivšim dečkom slomio mi je srce. Ubrzo nakon toga smo prekinuli vezu, budući da jednostavno više nismo imali snage nositi se sa svim tim. Ipak, od tada sam bila potpuno sigurna da mogu i želim biti roditelj. Financijski sam osigurana, imam posao sa fleksibilnim radnim vremenom, imam kuću i imam kredite. Sigurna sam da svom djetetu mogu osigurati topli dom i sigurno mjesto za odrastanje, stoga ne vidim smisla čekati", rekla je jedna 20-godišnjakinja.

Odluka o imanju djece nije više vezana uz pronalazak pravog muškarca i zaljubljivanje, kako je to nekoć bio slučaj, tvrdi Crhistina Hughes, profesorica ženskih studija sa Sveučilišta u Warwicku.

Je li ova pojava samo pomodni hir ili naznaka šireg budućeg trenda, ostaje za vidjeti.
10.10.2011. 09:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh