« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine
NAPOKON

Britanija uvodi nastavu o klimatskim znanostima u srednje škole

U Britaniji će sljedeći tjedan biti pokrenut novi nastavni program iz prirodne povijesti s naglaskom na to kako učenici mogu zaštititi planet

Tik.. tak... tik... tak...
Tik.. tak... tik... tak... (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

klimatske promjene

,

srednje škole

Britanska uprava za obrazovanje (DfE) je objavila da će učenici učiti o organizmima i njihovom okolišu, kao i pitanjima okoliša i održivosti "kako bi stekli dublje znanje o prirodnom svijetu oko sebe".

Učenici će također razviti vještine za buduće karijere u očuvanju prirode, "od razumijevanja kako očuvati lokalne divlje životinje do provođenja terenskog rada potrebnog za identifikaciju vrsta".

Nastava već uključuje proučavanje urbanizacije u geografiji i staništa u prirodoslovlju, no vlada je poručila da će novi kolegij "ići dalje" u podučavanju o povijesti i evoluciji vrsta te utjecaju života na prirodne sredine, tj. kako se mijenjaju i razvijaju.

"Održivost i klimatske promjene najveći su izazovi s kojima se čovječanstvo suočava", poručio je ministar obrazovanja Nadhim Zahawia.

"Nitko od nas ne može sumnjati u to koliko su oni postali ključni. Novi program iz prirodne povijesti ponudit će mladim ljudima priliku da razviju dublje znanje i razumijevanje ovog nevjerojatnog planeta, njegovog okoliša i kako ga očuvati", rekao je Zahawia.

"Vlada će blisko surađivati ​​s neovisnim stručnjacima i nizom organizacija kako bi razvila detaljan nastavni sadržaj", objavio je DfE.

DfE je dodao da će Strategija održivosti i klimatskih promjena pomoći "mladim ljudima da razviju izvrsno znanje o STEM-u i praktičnim prilikama za poboljšanje biološke raznolikosti i klimatske otpornosti".

18.04.2022. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh