« Ekosfera
objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana
BRAVO

Britanija ulaže u smanjenje emisija CO2

Britanija je prošle godine postala prva zemlja iz skupine G7 koja je postavila cilj nulte neto emisije ugljičnoga dioksida do 2050. godine

Britanci kreću, ali ne baš ambiciozno
Britanci kreću, ali ne baš ambiciozno (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

emisija CO2

Velika Britanija će uložiti 90 milijuna funti u mjere smanjenja emisija ugljičnog dioksida iz kućanstava i industrije, uključujući gradnju postrojenja za dobivanje vodika, priopćila je britanska Vlada.

Britanija je prošle godine postala prva zemlja iz skupine G7 koja je postavila cilj nulte neto emisije ugljičnoga dioksida do 2050. godine.

Ta je zemlje već smanjila emisije iz energetskog sektora povećanjem udjela obnovljive energije poput vjetra, a nastoji smanjiti i emisije koje nastaju u osiguranju energije za grijanje i industriju.

Najveći dio novca, 70 milijuna funti, bit će usmjeren u financiranje dviju hidroelektrana, u Merseyu na sjeveru Engleske i u blizini Aberdeena u Škotskoj, te projekt proizvodnje vodika pomoću energije vjetra na moru.

Vodik se često spominje kao mogući čisti izvor energije u budućnosti, bez štetnih stakleničkih emisija, ali trenutno je preskup za široku upotrebu.

Preostalih 20 milijuna funti potrošit će se za financiranje projekata smanjenja emisija stakleničkih plinova iz kućanstava.

23.02.2020. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh