« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
UFFF

Britancima Hrvati bolji od Bugara i Rumunja

Parlamentarci su upozorili na činjenicu da u Hrvatskoj ne posluje niti jedna velika britanska tvrtka

Britanci nas ne vide kao problem
Britanci nas ne vide kao problem (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

rad u inozemstvu

,

strani radnici

Članovi izaslanstva britanske Međuparlamentarne unije, koji borave u višednevnom posjetu Hrvatskoj, istaknuli su da u britanskoj javnosti postoji zabrinutost zbog priljeva stranih radnika, ali prvenstveno zbog masovnog dolaska Bugara i Rumunja u posljednih desetak godina.

"Ne, ne bojimo se. Zapravo bili bi sretni da ljudi iz Hrvatske dođu. Samo ne znam koliko ćete vi biti sretni s drugima", rekao je voditelj izaslanstva lord Dundee, član Doma lordova u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanski zastupnici ističu da njihovi građani nemaju problema s dolaskom Hrvata koji su obrazovaniji, vještiji radnici, bolje govore engleski, a gospodarstvo je razvijenije od ekonomija Rumunjske i Bugarske koje su u Uniju ušle 2007.

"Britanci ne gledaju na Hrvate kao na Bugare i Rumunje, jer su kriteriji za ulazak u Uniju bili su teži nego u slučaju tih dviju zemalja", rekao je zastupnik Nigel Adams dodajući da je jedina bojazan ona od "slabo obučenih radnika".

Parlamentarci su upozorili na činjenicu da u Hrvatskoj ne posluje niti jedna velika britanska tvrtka i pozvali hrvatsku vladu da ukloni prepreke stranim ulaganjima.

07.03.2013. 04:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh