« Svijet
objavljeno prije 5 dana i 3 sata
PAMETNO

Britanci se ne smiju više kladiti kreditnim karticama

Taj je korak uslijedio nakon vladine analize te industrije pokrenute u studenome s ciljem temeljite reforme online kockarnica, uključujući zabranu korištenja kreditnih kartica za online oklade za ranjive osobe

Nema više
Nema više (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

klađenje

,

kreditne kartice

Dvadeset četiri milijuna odraslih Britanaca više neće moći koristiti kreditne kartice za oklade pod novim pravilima osmišljenim da spriječe ljude da se previše zadužuju, javljaju mediji.

Komisija za klađenje rekla je u utorak da će se zabrana koja na snagu stupa 14. travnja primjenjivati na sve online i offline proizvode osim srećki i lutrija koje se prodaju na blagajnama.

Prema komisiji 22 posto osoba koje se online klade kreditnim karticama pripada "problematičnim kockarima".

Taj je korak uslijedio nakon vladine analize te industrije pokrenute u studenome s ciljem temeljite reforme online kockarnica, uključujući zabranu korištenja kreditnih kartica za online oklade za ranjive osobe.

"Klađenje kreditnim karticama može voditi značajnoj novčanoj šteti. Zabrana koju smo danas objavili trebala bi minimalizirati rizik štete klijentima s novcem koji nemaju", rekao je Neil McArthur, izvršni direktor komisije za klađenje.

Procjenjuje se da je u Britaniji 24 milijuna odraslih kockara od kojih ih se 10,5 milijuna kladi online, rekla je komisija.

Prema službenim podacima, oko 800.000 Britanaca pri klađenju koristi kreditne kartice.

14.01.2020. 16:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh