« Fun
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
KALORIČNI ZLOSTAVLJAČ

Britanac utovio psa pa mu ih zabranili na 10 godina

Gazda je dalmatinera Barneyja nezdravom ishranom doveo do 70 kg težine pa su prvo reagirali zabrinuti građani, a zatim i sud

(Corbis)
Više o

kućni ljubimci

,

tovljenje pasa

,

zabrana držanja pasa

,

nezdrava prehrana

Sud na sjeverozapadu Engleske zabranio je u četvrtak vlasniku desetgodišnje držanje pasa pošto je dopustio da mu se dalmatinac udeblja hraneći ga čipsom i čokoladom.

John Green, stanovnik Macclesfielda u cheshirskom okrugu, osuđen je u četvrtak na zabranu držanja pasa u tijeku 10 godina te na 200 sati općekorisna rada, nakon poziva građana, zabrinutih za zdravlje predebelog dalmatinera.

Zaštitari životinja upozorili su Greena na opasnost za njegova psa Barneyja, na lošu ishranu i preporučili vlasniku da ga stavi na dijetu. No, 40-godišnjak nije poštovao preporuke i pas se nastavio debljati čak do 70 kg - više nego dvostruko od preporučene težine.

Dalmatiner je naposljetku oduzet vlasniku u lipnju i podvrgnut dijeti u privatnoj psetarnici gdje se osoblje brinulo da se dostatno kreće. Nakon dijete osmogodišnji Barney je smršavio i težak je 40 kg.

Green je proglašen krivim jer je uzrokovao nepotrebnu patnju psu, ali mu je sud priznao olakotnu okolnost, ustvrdivši da se gospodar prema Barneyju odnosio više kao "prijatelju" nego kao psu, ne uviđajući zlo koje mu nanosi. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 15:52:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh