« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
PANIKA?

Brinite se o - sebi

Upworthy nudi 4 jednostavna načina za prakticiranje brige o sebi na kojima će vam tijelo i um biti zahvalni

Uživajte!!
Uživajte!! (Arhiva)
Više o

briga o sebi

Prečesto zaboravljamo važne stvari - brigu o sebi. Premda sati provedeni uz omiljenu seriju i jedenje hrane iz dostave mogu biti ono što vam je potrebno, vaše tijelo se s tim možda i neće slagati.

Upworthy nudi 4 jednostavna načina za prakticiranje brige o sebi na kojima će vam tijelo i um biti zahvalni.

Brinite se o nečemu ili nekome - ponekad briga o sebi znači brigu o drugima. Ne morate odmah početi razmišljati o zasnivanju obitelji ili udomljavanju kućnog ljubimca, ali jedan biljni prijatelj bi mogao biti baš ono što vam treba. Kućne biljke mogu poboljšati vaše raspoloženje, smanjiti umor i tjeskobu te poboljšati fokus. A ako niste baš spremni posvetiti se brizi za živo biće, pa i ako se radi o biljci, možda je dobro da pronađete novi hobi koji bi vam mogao oplemeniti svakodnevicu.

Ostanite hidrirani - naizgled jednostavan zadatak, ali može biti težak. Pijenje dovoljno vode ključno je za funkcioniranje tijela, a može pomoći i u poboljšanju kvalitete sna, svakodnevnog razmišljanja i raspoloženja.

Pojedite neko bogato i divno jelo - pripremite nešto nevjerojatno, ne samo za svoje okusne pupoljke već i za cijelo tijelo. Jesti zdrav, obilan, zasitan obrok jedan je od najboljih oblika brige o sebi jer ne samo da njegujete svoje tijelo već i uživate u tome.

Smirite se - ponekad je najbolja stvar koju možete učiniti za brigu o sebi to da smanjite ili uklonite teret sa svojih leđa, a to ne znači nužno da se smjestite ispred ekrana i besciljno pregledavate sadržaje društvenih mreža. Uzmite u obzir dugu šetnju ili vruću kupku.

29.06.2022. 14:46:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh