« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PLAVA OKTAVA

Briljantni Sergej Antonov dao i više od očekivanog

Zagrebačka je publika oduševljeno pozdravila Sergeja Antonova nakon čudesno odsviranog koncerta

Sergej Antonov i Stefan Lano u Lisinskom
Sergej Antonov i Stefan Lano u Lisinskom (ZF)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Zagrebačka filharmonija

,

Plava oktava

,

Sergej Antonov

,

Stefan Lano

Gostovanje briljantnog ruskog violončelista Sergeja Antonova u petak, 19.11. bilo je najbolji mogući odgovor na pijanističku elitu koja je od početka sezone Zagrebačke filharmonije pohodila glazbeni Zagreb.

Muziciranje najvišeg kalibra što ga je ponudio briljantni mladi virtuoz, samo je potvrdilo da će nam ovosezonska Plava oktava pružiti brojne glazbene užitke - koji se jednostavno ne smiju propustiti.

Izvedbom slavnih Rokoko-varijacija P. I. Čajkovskog Antonov je pokazao da Zlatna medalja s prestižnog natjecanja Čajkovski - koju je osvojio 2007. u Moskvi - nije bila nikakva slučajnost. Danas već visoko na ljestvici suvremenog violončelizma, Sergej Antonov doista jest briljantan violončelist, kako ga je još na početku karijere nazvao njegov mentor, legendarni violončelist Mstislav Rostropovič.

Svojim čudesno toplim, prodornim i vibrantnim tonom - po kojem ga širom svijeta hvale i publika i kritika, pružio je i više od očekivanog na radost zadovoljne zagrebačke publike.

Program koncerta otvoren je novim ostvarenjem - atraktivnim Orkestralnim mozaikom - u miniciklusu novopronađenih djela velikog Borisa Papandopula, a maestro Stefan Lano izvedbom Simfonijskih plesova Sergeja Rahmanjinova u finalu uzbudljive koncertne večeri osigurao je dobitnu formulu za bezbroj glazbenih doživljaja.

Bilo je to doista muziciranje najvišeg kalibra u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije. A nova glazbena uzbuđenja očekuju nas već za tjedan dana - 26.11., kada zajedno s maestrom Lanom i vrsnim glazbenicima Zagrebačke filharmonije krećemo na jedinstveno glazbeno putovanje - "Idemo u Beč"!

Požurite i kupite kartu!

 

20.11.2010. 07:24:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh