« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
USPJEH

Brigada u finalu Svjetskog Arhitektonskog Festivala u Amsterdamu

Jedna od najpoznatijih domaćih izložbi predstavila Hrvatsku uz bok najboljih svjetskih interijera i arhitekture

Priznanje za Brigadu
Priznanje za Brigadu (Arhiva)
Više o

Brigada

,

World Architecture Festival

„Croatia je Hrvatska - Povijest pišemo sami", višestruko nagrađivana izložba koja je prošle godine bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič, prvi je hrvatski predstavnik u finalu najprestižnijeg arhitektonskog festivala World Architecture Festival (WAF-INSIDE), koji se ove godine održavao u Amsterdamu od 28. do 30. studenog.

Arhitekt Damjan Geber, kreativni direktor Brigade, održao je prezentaciju projekta uživo pred žirijem i publikom na festivalu te odgovarao na mnogobrojna pitanja oko samog projekta.

Posebnost izložbe „Croatia je Hrvatska" je u tome što je bila dovršena tek na dan zatvaranja. Posjetitelji su aktivno sudjelovali u njezinom postavu i svojim su ga malim intervencijama svakodnevno mijenjali. Na taj su način mogli ugraditi i djeliće osobne povijesti i prisjetiti se događaja, mjesta i ljudi koji u njima bude posebne uspomene", objasnio je.

U izrazito jakoj kategoriji dizajna konceptualnih i umjetničkih interijera, pobijedio je projekt JAC Studios kojemu je na završnoj večeri dodijeljen i Grand Prix za najbolji interijer na svijetu u svim kategorijama.

Biti ravnopravan finalist s najboljim svjetskim interijerom, ali i s općenito jakom međunarodnom konkurencijom u drugim kategorijama velika je čast i priznanje domaćem dizajnu interijera.

Neka od poznatijih globalnih imena su BIG, Norman Foster, Zaha Hadid Architects, Neri&Hu, itd. U sklopu festivala održana su mnoga zanimljiva predavanja na temu identiteta u arhitekturi danas, a predavači su među ostalima bile i arhitektonske superzvijezde kao Rem Koolhaas, David Adjaye, Aaron Betsky i India Mahdavi.

Tim kreativne agencije Brigada uspješnu poslovnu godinu privodi kraju u pobjedničkom tonu, koji ih je u 2018. itekako pratio. Naime, osim plasmana u finale WAF-INSIDE festivala, osvojili su 10 međunarodnih nagrada za razne projekte, od kojih je možda najznačajnija ona Međunarodnog udruženja dizajnera interijera

01.12.2018. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh