« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŠIRENJE MRŽNJE

Brčko: Sin imama uhićen zbog pozivanja na uništenje Srba

Policija Distrikta Brčko uhitila je Abedina Smajića (26) nakon što je identificiran kao autor uvredljivog sadržaja na portalu historiabosna.com koji je nakon toga ugašen

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Brčko

,

vehabije

,

pravoslavci

,

imam

,

abedin smajiić

Sin lokalnog muslimanskog vjerskog službenika imama uhićen je u Brčkom nakon što je putem jedne internetske stranice svoje kolege pozivao na uništenje Srba pravoslavaca, objavila je policija u BiH.

Policija Distrikta Brčko uhitila je Abedina Smajića (26) nakon što je identificiran kao autor uvredljivog sadržaja na portalu historiabosna.com koji je nakon toga ugašen. Kako je objavila policija pretresene su dvije kuće koje je koristio uhićeni a pronađena je kompjuterska oprema koju je koristio te je o svemu obaviješteno Tužiteljstvo BiH i državne policija (SIPA).

Smajić je na forumu bio registriran kao El Fatih cd5 te je s istomišljenicima razmjenjivao informacije o "rasporedu snaga u i oko Brčko distrikta radi oružanog napada". Na internetskom siteu objavljena je poruka u kojoj se poziva na uništenje Srba pravoslavaca u naseljima Vujičićima, Gajevima i Bukviku kako bi prikrio planove vehabija iz Gornje Maoče.

U policijskoj akciji u Gornjoj Maoči tijekom veljače policija je uhitila sedmoricu pripadnika radikalnog islamskog pokreta vehabija. (hina/metro-portal)

13.03.2010. 17:12:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    14.03.2010. 09:26
    Koje gluposti ne argumentovane pretnje, posebno iteresantno kako je reg. na forumu haha,ovo izgleda kao strasne price za djecu. Ovo je protiv slobode razmisljanja i govora, i dalje tipicno za stare komunjare.Tresla se gora rodi se mis.
  2. avatar
    Aleksandar
    16.03.2010. 12:43
    E kad je tako pametan s njim iza rešetaka pa nek tamo priča bajke...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh