« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NE MOŽE SAD

Braniteljske udruge su protiv objave registra

POGLEDAJTE VIDEO - Iz desetak udruga poručuju da predsjednik Josipović već ima mogućnost provjere registra bez da postane javno dostupan

Ivan Pšenica, predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja
Ivan Pšenica, predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (Damir Glibušić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Josip Đakić

,

braniteljske udruge

,

Ivo Josipović

,

registar branitelja

,

hrvatski branitelji

,

Predrag Matić

,

Đuro Glogoški

,

Ivan Pšenica

Predstavnici desetak braniteljskih udruga na državnoj razini složni su da bi se objavom registra branitelja kršilo nekoliko Zakona koji govore o ljudskim pravima i zaštiti osobnih podataka, a posebno su naglasili 37. stavak Ustava RH.

Predstavnici udruga složni su u mišljenju da predsjednik Ivo Josipović i sada ima mogućnost provjere tog registra, bez da on postane javno dostupan te da bi bilo dobro da se bavi onime što smije.

Udruge se također pitaju koji je smisao mijenjanja Zakona samo za svrhu objave registra koji su sada usklađeni s Europskom unijom.

Savjetnika predsjednika Josipovića Predraga Matića predstavnici udruga prozivaju zbog prikupljanja političkih bodova preko leđa branitelja te upozoravaju da je Matić sedam godina bio u poziciji učiniti nešto za hrvatske branitelje ali tu priliku nije iskoristio.

Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić izjavio je kako je ovo samo politikantski nastup pojedinaca koji žele objavu registra iskorisiti u političke svrhe. Istaknuo je kako nitko od njih ne želi da se branitelji međusobno optužuju, a ponovno se u Hrvatskoj stvaraju neke sumnje u ljude koji su obranili i stvorili Hrvatsku.

Đuro Glogoški, Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine:

Ivan Pšenica, predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, napomenuo je kako ovo nije prva inicijativa za objavu registra branitelja. (Infopunkt/metro-portal)

22.03.2010. 16:47:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh