« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
'OBRANA I ČAST'

Branitelji pozivaju na bojkot koncerta Lepe Brene

Braniteljske i stradalničke udruge prosvjedovale su na Trgu, a do 22 sata sakupljaju potpise za peticiju za zabranu koncerta.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

prosvjed

,

zabrana koncerta

,

Zbor braniteljskih udruga Domovinskog rata grada Zagreba

,

Nezavisni dragovoljci hrvatski

,

Lepa Brena

Predstavnici Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba s Nezavisnim dragovoljcima hrvatskim (NDH) na čelu, danas su pod geslom 'Obrana i čast' prosvjedovali na Trgu bana Jelačića protiv koncerta Lepe Brene koji bi se 13. lipnja trebao održati u Areni Zagreb. Tom prilikom građane su pozivali na bojkot koncerta srpske pjevačice, a do 22 sata prikupljaju i potpise za peticiju koju će poslati državnim tijelima.

Slavica Hruškar, predsjednica NDH, izjavila je kako održavanje tog koncerta pokazuje do kuda su stigli hrvatska kultura i obrazovanje, pri čemu je dodala da se "hrvatski političari i kulturnjaci ne usude okrenuti prema zapadu, kojega se boje". Istaknula je kako branitelji ne mogu prihvatiti Lepu Brenu u Zagrebu dok se u pulskoj Areni zabranjuje nastup Marka Perkovića Thompsona.

Koncert su osudili i predstavnici drugih braniteljskih i stradalničkih udruga, a predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica koprivničke Podravke Mladen Pavković rekao je da razgovarao s organizatorima koncerta kako bi se dogovorili o uplaćivanju novca za djecu branitelja ili o otkazivanju koncerta.

Na Trgu su se dijelie i fotografije pjevačice Fahrete Živojinović, poznatije kao Lepa Brena, u odori vojske Republike Srpske u kojoj se slikala 1993. godine u Brčkom, što branitelji ističu kao dokaz njezine 'opredjeljenosti' tijekom rata, dok pjevačica tvrdi da je to napravila kako bi spasila oca.

Izvor: Hina

08.06.2009. 14:56:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh