« Život
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
UFF!

Bračni problemi zbog novca

Novac može izazvati puno problema u braku, bitno više nego što bi se na prvi pogled moglo reći...

Lova je uvijek problem...
Lova je uvijek problem... (Arhiva)
Više o

brak

,

problemi

,

novac

Uspješan brak zahtijeva puno truda, konstantna komunikacija, povjerenje i, iznad svega  - transparentnost. Međutim, novac može izazvati puno problema, bitno više nego što bi se na prvi pogled moglo reći...

Razgovori o novcu mogu uzrokovati probleme u bilo kojem braku i zato je toliko važno riješiti to pitanje prije nego što se stvari pogoršaju i stvore još veći problemi. Fitz Villafuerte, bloger, poduzetnik i registrirani financijski planer, objašnjava moguće sukobe i kako ih riješiti.

Većina ljudi odrasta u tradicionalnom okruženju gdje se žena brine za upravljanje budžetom, a muškarac je odgovoran za velike odluke.

U stvarnosti, Fitz objašnjava da ne bi trebala postojati takva podjela. "Na početnoj razini, odgovornost bi trebala biti jednaka jer će financijske odluke utjecati na oba partnera i njihov odnos", objašnjava Fitz za SmartParenting.

"Ali u daljnjem planiranju obično jedna osoba više odlučuje, ali to može biti zato što osoba ima više znanja ili vremena", kaže dalje, ali i dodaje da kod donošenja konačne odluke oboje moraju biti uključeni. 

Jednostavno - kod ulaska u brak nemojte pretpostaviti da ćete funkcionirati prema tradicionalnim ulogama.

03.09.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh