« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
transferi

Braća Sharbini potpisala za Hajduk

Braća Ahmad i Anas Sharbini, dosadašnji igrači Rijeke, danas su potpisali ugovor za Hajduk, a vrijednost ugovora je 2 miljuna i 300 tisuća eura, izvjestio je novinare v.d. predsjednika Hajduka Joško Svaguša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

Hajduk

,

Anas Sharbini

,

nogometni transfer

,

Ahmad Sharbini

,

braća Sharbini

,

Sharbini Hajduk

,

transfer Rijeka Hajduk

Konferencija za novinare na kojoj su i službeno predstavljena nova pojačanja splitskog kluba kasnila je gotovo dva sata. Svaguša se ispričao novinarima zbog kašnjenja rekavši pritom da je Zdravko Mamić u zadnji trenutak htio "minirati naše pregovore sa braćom Sharbini, ali uspjeli smo ih dovesti u Hajduk".

Na novinarski upit što je to Mamić učinio, Svaguša je podsjetio na izjave Dinamova čelnika medijima u kojima je tvrdio da su braća Sharbini "prosječni igrači". "Mislim da je tu Mamić u zabludi, pokušavali su minirati pregovore, ali nisu uspjeli i ne bih želio to dalje komentirati", dodao je Svaguša.

Nedavno je bio na pomolu prelazak Anasa Sharbinija u Dinamo, ali to se nije ostvarilo. Anas Sharbini je u Splitu odgovarajući na novinarske upite rekao da bi "Dinamo ostavio iza sebe i da ga sada zanima Hajduk". Braća Sharbini su rekla da je Svaguša najzaslužniji što su prešli u Hajduk, a Svaguša je dometnuo kako je to njegov "prvi veliki posao u Hajduku".

"Hajduk nije ponudio više novca od Dinama, ali je ponudio više emocija i to je razlog zašto su braća Sharbini u Hajduku jer smo na taj način pridobili njihove simpatije", kazao je v.d. predsjednika Hajduka Svaguša osvrćući se na nedavno nastojanje Dinama da u svoje redove iz Rijeke dovede riječki dvojac.

Na novinarski upit je li točno da je menadžer braće Sharbini Sanjin Ugarković danas raskinuo suradnju s njima, intervenirao je splitski gradonačelnik Željko Kerum koji je bio nazočan među novinarima, rekavši da je to provokativno pitanje i da to ne treba komentirati. Kerum je slično reagirao i na novinarski upit braći Sharbini kolika su im godišnja primanja u Hajduku. Ahmad Sharbini je ipak rekao kako je to "poslovna tajna".

Braća Ahmad i Anas Sharbini više su puta rekli da su sretni što su došli u Hajduk i da će učiniti sve da opravdaju veliki novac koji je u njih uložen. "Svjesni smo u kakvoj se situaciji nalazi Hajduk, ali Anas i ja smo svjesni naše kvalitete i kvalitete igrača Hajduka. Anas i ja smo u natjecateljskoj formi i neće nam trebati puno vremena za adaptaciju. Anas i ja okrećemo jednu novu stranicu u našem životu", rekao je Ahmad Sharbini naglasivši kako je došao u Hajduk zabijati golove i doprinijeti da momčad osvoji titulu prvaka Hrvatske.

"Došao sam u veliki klub gdje su bolji uvjeti za rad i za napredak, to je jedan od ključnih razloga za prelazak u Hajduk. Sad se mogu posvetiti nogometu, a ne novinarima i transferima", kazao je Anas Sharbini.

Braća Sharbini su također rekla da im je nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa Hajdukom lakše jer se time završava neizvjesnost iz prijelaznog roka u kojoj se govorilo da ih Rijeka mora prodati da bi taj klub "preživio".

Novoimenovani savjetnik za struku Hajduka, Ivica Šurjak, za kojeg je rečeno da je sudjelovao u pregovorima o prelasku braće Sharbini u Hajduk, izjavio je kako je dolaskom Sharbinija riješen problem nedostatka centarfora u Hajduku. "Igrači Hajduka ne pružaju ni 50 posto svojih mogućnosti, ali mi vjerujemo u te momke i sada se okrećemo domaćem prvenstvu. Znamo da je stanje u Hajduku nakon ispadanja iz Europe (protiv Žiline) teško)", rekao je Šurjak. "Ja imam zadatak da u sljedeće dvije gopdine s Hajdukom budem prvak", dodao je Šurjak.

Izvor: Hina

13.08.2009. 20:06:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh