« Život
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
KORAK PO KORAK

Braća iz Njemačke pješice krenula prema Indiji

Braća će svoje dojmove bilježiti na blogu i početi pisati knjigu o zajedničkoj pustolovini

(Wikipedia)
Više o

Indija

,

avanturizam

,

pješačenje

,

Marcel Stawinoga

Dva Nijemca krenula su u četvrtak u nešto dužu šetnju od uobičajene: 7.500 kilometara dug put od Njemačke do indijskog grada Kalkute.

Marcel Stawinoga (26) i njegov 21-godi šnji brat Marlon otisnuli su se iz grada Gelsenkirchena na zapadu Njemačke na put koji bi trebao trajati šest mjeseci.

Ruta ide preko Balkana, Turske, Irana, Pakistana i drevnim putem hodočasnika uz rijeku Ganges. Dnevno planiraju prijeći 30 do 50 kilometara i za svaki slučaj sa sobom nose puno flastera.

"Željeli smo lagani put, dan za danom, ali onda smo si postavili cilj. Bit će to Kalkuta", rekao je Marcel, bivši turistički vodić po gradskom zoološkom vrtu. Ideja da pješice dođe do prave Azije pala mu je na um baš kada je razgledaovao dio vrta sa životinjama s tog kontinenta.

Marcel, koji kaže da su Kalkutu izabrali jer u tome gradu žive najveći indijski intelektualci, nosit će i laptop, pa će braća svoje dojmove bilježiti na blogu i početi pisati knjigu o zajedničkoj pustolovini.

Nakon šestomjesečnog boravka u Indiji, kući se planiraju vratiti puno jednostavnije i brže - zrakoplovom.(hina/metro-portal)

16.04.2010. 07:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh