« Film
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
NAGRADE

Braća Coen ponovno najbolji

Nagrade američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca dodijeljene u Los Angelesu

Više o

Braća Coen

,

Heath Ledger

,

sopranosi

Film ‘No Country for Old Men’ braće Joela i Ethana Coena, osvojio je u nedjelju u Los Angelesu nagradu SAG-a, američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca, za najbolju glumačku postavu, a Javier Bardem nagrađen je za najbolju mušku sporednu ulogu u tom filmu.

Dvoje britanskih glumaca odnijelo je glavne nagrade. Daniel Day-Lewis dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu za film ‘There Will Be Blood’, a Julie Christie za glavnu žensku ulogu u filmu ‘Away From Her’. Lewis je nagradu posvetio prerano preminulom australskom glumcu Heathu Ledgeru koji je prošloga tjedna pronađen mrtav u svom stanu na Manhattanu.

- U ‘Planini Brokeback’ bio je jedinstven, bio je savršen. Ta scena u prikolici na kraju filma nešto je najdirljivije što sam ikad vidio - rekao je Daniel Day-Lewis, koji je ove godine jedan od favorita za Oscara.

Ruby Dee nagrađena je za sporednu žensku ulogu u filmu ‘Američki gangster’.
Premda je posljednja epizoda emitirana prije nekoliko mjeseci, TV serija ‘Obitelj Soprano’ osvojila je glavne nagrade u kategoriji drame - za najbolju glumačku postavu, a James Gandolfini i Edie Falco za glavnu mušku i žensku ulogu.

Nagrađeni SopranosiDaniel Day-Lewis dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu za film ‘There Will Be Blood’, a Julie Christie za glavnu žensku ulogu u filmu ‘Away From Her’.

‘Obitelj Soprano’ osvojila je glavne nagrade u kategoriji drame, a James Gandolfini i Edie Falco za glavnu mušku i žensku ulogu.
Za humorističnu seriju nagrađeni su Alec Baldwin i Tina Fey za glavnu mušku i žensku rolu u ‘30 Rock’, dok je serija ‘The Office’ nagrađena za najbolju glumačku postavu.

Na dodjeli nagrada SAG-a odana je počast glumcima preminulim u protekloj godini emitiranjem isječaka iz njihovih filmova, uključujući i Heatha Ledgera i ‘Planinu Brokeback’. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Charlesu Durningu, među čijim su ostvarenjima uloge u filmovima ‘Žalac’, ‘Tootsie’ i ‘Tko je ovdje lud?’.

Glumačka udruga prvi je puta dodijelila i nagrade za najbolje ekipe kaskadera, za film ‘Bourneov ultimatum’ i TV seriju ‘24’. Nakon propalih Zlatnih globusa, SAG će po svemu sudeći biti najbolji pokazatelj tko će biti favorit za nadolazeće Oscare, koji će se vjerojatno održati u punom sjaju jer scenaristi najavljuju prestanak dvomjesečnog štrajka. 

Piše: HINA/MEX
28.01.2008. 21:18:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh