« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HAPPY END

Božićno čudo za psa koji je progutao štap veličine svog tijela

Asleigh Fisher promptno je reagirala kad je primijetila da njezina 5-mjesečna kujica Pip ima nešto u grlu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

pas

,

čudo

,

štap

Veterinarka je ubrzo uz pomoć rentgena ustanovila da je životinja progutala cijelu dječju igračku, tj. drveni čarobni štapić. Asleigh, koja je Pip dobila za 18 rođendan kaže kako je obitelj primjetila da s kujicom nešto nije u redu kada je počela glasno dahtati.

˝Kada smo dobili snimku, jedva smo mogli vjerovati svojim očima˝, prisjeća se veterinarka Laura Lamb. ˝Jasno se vidio dugačak, uzak objekt koji je išao od grla pa do kraja želuca psa.˝

Napori da se objekt ukloni eksternim putem bili su neuspješni, te se kao jedina opcija pokazala operacija.  ˝Srećom za Pip, objekt nije nanio nikakvu štetu unutarnjim organima i brzo se oporavila˝, dodaje Lamb.

Nažalost, Pip nije bila osigurana i njezino liječenje koštalo je 500 funti. ˝Mnogi ljudi u ovoj situaciji spremni su donijeti grozne odluke, pa čak i uspavati životinju jer si ne mogu ili ne žele prisuštiti veterinarski tretman. Osiguranje košta vrlo malo, stoga preporučujemo da osigurate svoje kućne ljubimce˝, objašnjava Hayley Burgess iz veterinarske stanice i azila za životinje ˝Bridge practice˝.

25.12.2009. 10:41:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh