« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
BIJELA OKTAVA

Božićni koncert u prepunom Lisinskom

Zagrebačka filharmonija održala tradicionalni Božićni koncert na zadovoljstvo brojnih ljubitelja dobre glazbe

Prepuna dvorana uživala je u Božićnom koncertu
Prepuna dvorana uživala je u Božićnom koncertu (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

božićni koncert

,

Bijela oktava

,

Felipe Rojas Velozo

Za sve ljubitelje prvoklasnih glazbenika i vrhunske glazbe, ovo je bio koncert koji se jednostavno nije smio propustiti. Jedinstvena koncertna večer u petak 17.12. - obojena snježnim tonovima Bijele oktave - pružila je bezbroj glazbenih doživljaja za puno lijepih uspomena.

Prvorazrednim vokalnim umijećem uveličala su je tri prava majstora glazbene scene: Ljubomir Puškarić i Ivica Šarić, te ugledni čileanski tenor Felipe Rojas Velozo, koji je u posljednji trenutak zbog bolesti zamijenio Tomislava Mužeka. Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić sigurnom je rukom vodio mladi maestro međunarodne karijere Ivan Repušić.

U nezaboravnom božićnom ozračju dupkom puna dvorana uživala je u eteričnim atmosferama skladbe Messa di Gloria talijanskog majstora Giacoma Puccinija, a potom je uslijedio prekrasni niz najljepših hrvatskih božićnih pjesama od Svim na zemlji i O Betleme do U se vrime godišća i Radujte se narodi.

Na poziv maestra Repušića, solisti, Filharmoničari i Goranovci - ali i svi prisutni u dupkom ispunjenoj dvorani, u dodatku su zajednički otpjevali Tihu noć i Narodi nam se. Bio je to veličanstveni finale ove prekrasne glazbene večeri!

Koncert dobrotvornog karaktera održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr.sc. Ive Josipovića - u povodu 20. obljetnice obnove rada Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Prikupljena sredstva namijenjena su stipendiranju studenata slabijeg imovinskog stanja u sklopu Fonda Ivo Andrić - Vladimir Prelog HKD-a Napredak.

Blagdanskim glazbenim prigodama, međutim, tu nije kraj! Jer do kraja kalendarske godine brojne ljubitelje dobre glazbe Zagrebačka filharmonija nagrađuje s još jednom pravom glazbenom poslasticom...

U srijedu 29.12. u 20 sati nazdravit ćemo Staroj i pozdraviti Novu 2011. godinu. Dođite i uživajte na balu iz snova - Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije!

18.12.2010. 05:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh