Božićna Miele škola kuhanja
Uz Anu Marcelić iz Fancy Cakesa polaznici Miele božićne škole kuhanja pripremili ukusne kolačiće
Medenjaci, cupcakes-ovi, vanillin kiflice, rolada od kokosa i čokolade...samo su neke slatke božićne delicije koje su polaznici Miele škole kuhanja naučili ispeći pod stručnim vodstvom slastičarke Fancy Cakesa Ane Marcelić.
"Ana nam je otkrila prave slastičarske "cake" - za neke kolače maslac treba biti hladan, za druge ga pak treba zagrijati; zašto se neka tijesta treba mijesiti rukama, a druga mikserom; kako napraviti profi čokoladnu glazuru. Uglavnom, ovo je bilo odlično, slatko, iskustvo!" rekla je Antonija Stupar koja treba roditi djevojčicu početkom veljače iduće godine.
"Nikada ranije u životu nisam pekao kolače. Uz stručnu pomoć Ane Marcelić moji su medenjaci ispali mrak! Kada ću ponovno ispeći kolače? Možda kada Hrvatska uđe u Europsku uniju," rekao je hip-hoper Ivan Dražić Dragi.
"Evo što sam naučio: za kolače treba brašno, nekoliko jaja, šećer...i mnogo ljubavi i strpljenja. Posebnu pozornost posvetio sam dekoriranju kolača - to mi je najzanimljiviji dio," dodao je Jura Blažević iz Connecta.
Svi koji imaju gastronomske afinitete mogu se prijaviti na Miele školu kuhanja u Miele Gallery Zagreb, Buzinski prilaz 32, potpuno funkcionalan prostor opremljen vrhunskim Miele uređajima, i naučiti kuhati slatke i slane delicije i dobro se zabaviti! Prijave na mail: info@miele.hr ili broj telefona 01/6689 050.
Recepti:
Sugar cookies
Sastojci: 284 grama glatkog brašna, pola žličice soli, pola žličice praška za pecivo, 120 grama maslaca, 214 grama šećera, 1 jaje (lagano istučeno), 2 velike žlice mlijeka, pola žličice ekstrakta od vanilije
Postupak: u duboku posudu stavimo maslac i šećer, te pjenasto izmiksamo. Dodamo suhe sastojke, miješamo dok se sve ne poveže, dodamo jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Smjesu zamijesimo, zamotamo u foliju i ostavimo sat vremena u hladnjaku. Peći 15 minuta na 150 stupnjeva.
Vanilla cupcakes
Sastojci: 260 grama glatkog brašna, 200 grama oštrog brašna, 390 grama šećera, 1 velika žlica praška za pecivo, 1 žličica soli, 200 grama maslaca, 4 jaja, 220 mililitara mlijeka, 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak: glatko i oštro brašno promiješamo, dodamo šećer, prašak za pecivo, sol i maslac, miksamo dok ne bude prhko. Dodamo jaja i miksamo još minutu. Dodavati mlijeko i vaniliju tri puta, između miksati na najjače jednu minutu. Peći 15 minuta na 160 stupnjeva.
Miele preporuka: peći u Miele pećnici H5241BP
Novi komentar