« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
BLAGDANSKE STATISTIKE

Božić počinje svađom, a nastavlja se vikanjem na djecu

U 9:57 ćete se posvađati, u 11:07 urlati na djecu, u 11:49 popiti prvu čašicu, a tek onda slijedi obiteljski ručak uz mir i dobro

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Božić

,

statistika

,

obiteljski blagdan

Iako se radi o blagdanu druženja, radosti i veselja, prva obiteljska svađa na Božić može se očekivati već oko 10 sati ujutro, dva sata nakon ustajanja, navodi se u istraživanju koje prenose britanski mediji.

Prema istraživanju koje je naručila tvrtka Jarlsberg u Norveškoj, Britaniji i Njemačkoj i u kojoj je sudjelovalo 4,100 ljudi, proizlazi da prosječna obitelj u tim zemljama na Božić ustaje u 7.55 sati ujutro. Pokloni se otvaraju 20 minuta kasnije, a doručkuje se oko 9 sati, piše Daily Mail.

U 9:57 vrijeme je za prvu obiteljsku prepirku, a u 11:07 se prvi put galami na djecu. Razlozi su najčešće nastojanja da kuća na Božić ostane čista i različite želje oko televizijskog programa.

"Prepirke su česta stvar jer se na okupu nalazi mnogo ljudi, koji inače možda i nisu često zajedno, pa tenzije mogu narasti. Poglavito jer su pripreme za blagdan bile duge, velika su očekivanja i često sve ne ide prema planu. Ali, važno je podsjetiti da Božić ne može uvijek biti savršen", kazao je glasnogovornik Jarlsberga.

Odrasli za prvim alkoholnim pićem u danu posegnu 11:49 sati, a ručak počinje dosta kasno, u 15:24 sata. Prva osoba u obitelj zadrijema prije 17 sati, najčešće otac.

U Crkvu odlazi 13 posto obitelji, a njih 40 posto kaže da im je obiteljsko druženje najdraži dio Božića. (hina/metro-portal)

04.12.2009. 14:28:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh