« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
napetost raste

BBB-ima se preporuča put avionom do Temišvara

Važnost drugog Dinamovog okršaja u Europskoj ligi zasjenili mogući međunavijački sukobi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

NK Dinamo

,

BBB

,

Dinamo u Europi

,

BBB Delije

,

Dinamo Temišvar

Napetosti prije Dinamovog dolaska u Temišvar ne opadaju.

Zagrebački klub treba odigrati svoj drugi europski susret i ništa ne bi bilo upitno da na utakmicu ne dolaze i srpski navijači.

Temišvar  je vrlo blizu Srbije, a nikako se ne smije zanemariti i brojka od oko 7000 Srba koji žive u tom dijelu Rumunjske i od kojih su mnogi navijači Temišvara. Organizacija susreta je stoga pravi pothvat i nosi sa sobom veliku ogovornost, prvenstveno u sigurnosnom smislu.

Četvrtak će biti pun kako sportskih tako i ovih manje sportskih uzbuđenja. Utakmica će sasvim sigurno biti okarakterizirana kao vrlo rizična. Pretpostavlja se da su dogovoreni mnogi međunavijački okršaji, ali policija tvrdi da je spremna.

No, što će biti s navijačima tijekom putovanja? Bad Blue Boysi tvrde da će uglavnom ići u vlastitom aranžmanu preko većih srbijanskih gradova.

Mađarska je ipak preskupa opcija, a uzme li se u obzir na koji način su nedavno dočekani srbijanski turisti na moru te općenito navijačka netrpeljivost, hrvatske tablice sigurno neće biti ugodan prizor na stranom tlu. Rizik je stoga ogroman.

Navodno će oko 1000 navijača Dinama krenuti put Temišvara. Preporuča se put avionom kako bi se izbjegao prolazak kroz Banat.

28.09.2009. 17:53:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh