« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
UOČI UTAKMICE

Boysi noćas imali okršaj u Pragu

Noćas su se navijači Dinama sukobili s praškom policijom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta, CROPIX)
Više o

huligani

,

tučnjava navijača

,

Sparta - Dinamo

,

Bad Blue Boysi

,

gostovanje

Navijači zagrebačkoga Dinama potukli su se u noći sa srijede na četvrtak sa češkom policijom u samom središtu Praga, tvrdi praška policija, koja je u stanju pripravnosti pred današnji uzvratni susret 1. kola Kupa UEFA između Sparte i Dinama.

Prema izjavi glasnogovornice praške policije Radke Bredlerove agenciji AFP, oko 150 navijača Dinama napalo je poslije ponoći policiju bocama, kamenjem i stolicama na Trgu Venceslas u središtu Praga, a pritom je ozlijeđen jedan policajac. Policija nije navela broj uhićenih hrvatskih navijača.

Susret Sparte i Dinama označen je i od strane UEFE susretom visokog rizika, a policija poduzima sve da ne dođe do kontakta između Dinamovih BBB-a i ekstremnih navijača Sparte, koji su u kolovozu na prvenstvenoj utakmici u Pragu izvijesili veliki transparent podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karaždiću.

U prvom dvoboju u Zagrebu, koji je završen bez zgoditaka, napadnuta je nekolicina dužnosnika i navijača Sparte. Procjenuje se da je u Prag doputovalo oko 800 navijača Dinama. (hina/metro-portal)

02.10.2008. 14:21:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh