« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
LEGENDA

Bowie osvojio Brit Awards drugi puta nakon trideset godina

Legendarni rocker David Bowie proglašen je najboljim britanskim muškim umjetnikom na dodjeli britanskih glazbenih nagrada Brit Awards 2014

David Bowie ponovno najbolji nakon 30 godina
David Bowie ponovno najbolji nakon 30 godina (Brit Awards)
Više o

David Bowie

,

Brit Awards 2014

,

The Next Thing

David Bowie nije bio nazočan dodjeli nagrade, koju je u njegovo ime preuzela slavna manekenka Kate Moss. Ona je pročitala njegovu izjavu u kojoj je Bowie naglasio da je nagrada 'sjajan završetak dana', te pozvao Škote da na referendumu u rujnu odbace neovisnost od Velike Britanije. 

'Oduševljen sam nagradom Brit ... to je sjajan način za završetak dana. Hvala vam puno, i Škotska ostani uz nas', poručio je Bowie, koji je pobijedio svoje znatno mlađe konkurente Jakea Bugga, Toma Odella, Johna Newmana i Jamesa Blakea.

Bowie je najstariji dobitnik nagrade Brit Awards u povijesti. Slavni pjevač, koji je objavio album The Next Thing nakon desetogodišnje pauze, prethodni je put proglašen najboljim muškim umjetnikom na Brit Awardsu 1984. godine

Nagradu Brit za najbolju skupinu i najbolji album dobili su Arctic Monkeys. Najbolja britanska umjetnica je Ellie Goulding, a pop skupina One Direction nagrađena je za svoj globalni uspijeh, kao i za najbolji video spot na temelju glasova publike, prenosi BBC.

Na svečanoj dodjeli u londonskoj dvorani O2 nastupili su brojni izvođači među kojima Kate Perry, Beyonce i Bruno Mars.

Najboljim stranim izvođačima proglašeni su Novozelanđanka hrvatskog porijekla Lorde i Bruno Mars.

Sve dobitnike možete pročitati OVDJE.

20.02.2014. 12:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh