« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BRAVO!!!

Borussia u finalu Lige prvaka

Borussia je napravila ono što su neki predviđali od samog početka Lige prvaka - ušla je u finale

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Real Madrid

,

Liga prvaka

,

Borussia Dortmund

,

polufinale

,

finale lige prvaka

Juergen Klopp je crna mačka za Jose Mourinho, pokazalo se to i četvrti put ove sezone. Borussia je odigrala rutinsku utakmicu, kao da nisu izašli pred prepuni Santiago Bernabeu na noge nabrijanom Realu.

Uraganski početak Španjolaca ukrotio je sjajnim obranama Weidenfeller, a nakon petnaestak minuta Borussia je uspostavila ravnotežu, iako se i do tada vrlo organizirano branila. Tu počinje frustracija Reala koji jednostavno nema završnicu, jer je uvijek neki mladac u crno-žutom dresu brži i spretniji.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, Lewandowski je u pet minuta tri puta bio u sjajnim prilikama, no očito je ispucao municiju u Dortmundu. Sredinom poluvremena Mourinho je ubacio Kaku i Benzemu, a uskoro i Khediru, no zapravo se ništa nije promijenilo osim razine frustracije Madriđana. 

To se najbolje moglo vidjeti u 78. minuti kad je četvrti sudac morao odvlačiti Mourinha od Kloppa koji se nije ni najmanje uznemiravao na Portugalčevo urlanje. Iako je Real u drugom poluvremenu imao posjed lopte kao Barcelona, debelo preko 60%, svi su napadi bili zapravo jalovi i razbijali su se na odlično organiziranoj Borussijinoj obrani.

Nadu Realu dao je gol Benzeme u 83. minuti i probudio stadion, no i osam tisuća Borussijinih navijača nije se dalo nadglasati tek tako. Klopp je počeo s izmjenama u 86. minuti, zamijenio je Lewandowskog, a Sergio Ramos zabio je minutu kasnije za 2:0.

Bendera je pokosio Modrić tako snažno da su ga morali iznijeti na nosilima, a umjesto njega ušao je Santana na isteku regularnog vremena. Kod zadnjeg kornera za Real u 93. minuti u napad je došao i golman Diego Lopez, no Ramos je pucao glavom kraj gola.

Ronaldo je pokušao iznuditi penal u zadnjim trenucima utakmice, no Webb se samo nasmijao na to i odsvirao kraj.

30.04.2013. 22:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh