« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
LIGA PRVAKA

Bayern pregazio nemoćnu Barcelonu

Bavarci su pobijedili 3:0 na Camp Nou i s ukupnih 7:0 zbrisali Barcuu i otički u finale

Sjajan podvig Bayerna
Sjajan podvig Bayerna (Arhiva)
Više o

Barcelona

,

Liga prvaka

,

Bayern

,

polufinale

,

finale

Bayern je pobijedio Barcelonu i na njihovom Camp Nou sa 3:0 i na impresivan način otišao u finale Lige prvaka na Wembley, gdje će se sastati s Borussiom iz Dortmunda.

Od samog početka je bilo jasno da Barca nema baš puno izgleda, jer osim što je Messi zbog ozljede ostao na klupi, Bayern se postavio tako autoritativno da od tika-take nije bilo ništa. Ključni igrači Barce bili su odsječeni jedan od drugoga, Mandžukić je udavio Xavija tako da su se svi jalovi napadi razbijali na obranu Bavaraca.

Sporadični udarci s obje strane nisu bili previše opasni, a Bayern je pokazivao fizičku nadmoć kojom je bez problema parirao katalonskoj kombinatorici. 

Drugo poluvrijeme je ponovno počelo bez Messija, a Robben je već u 52. minuti zapečatio sudbinu Barcelone golom u svom stilu. Odmah nakon toga je bilo jasno da se Villanova predao jer je izvukao Xavija da ga sačuva za završnicu prvenstva. 

Uskoro je postalo i gore, jer je ubačaj Riberyja s lijeve strane Pique, koji je Barcu spašavao tri puta u prvom poluvremenu, spremio u svoj gol pokušavajući spriječiti da lopta dođe na zicer Mandžukiću.

Nakon toga izašao je i Iniesta, a u gotovo istovjetnoj akciji Ribery je našao Muellerovu glavu za 3:0.

Fantastičan podvig Bavaraca je za povijest, jer s ukupnih 7:0 proći polufinale Lige prvaka je nevjerojatno, a kad se radi o Barceloni, morat će poraditi na obrani za sljedeću sezonu.

01.05.2013. 22:33:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh