« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
'GOLUBICA' SE VRATILA U SRBIJU

Boris Tadić otišao iz Hrvatske nakon obilaska Ovčare i Paulina dvora

U Paulinom Dvoru, kod Osijeka, predsjednici Tadić i Josipović položili su vijence u spomen na 18 srpskih civila i jednog civila mađarske nacionalnosti

Boris Tadić
Boris Tadić (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

Boris Tadić

,

Ovčara

,

Vukovar

,

Ivo Josipović

,

Paulin dvor

Srbijanski predsjednik Boris Tadić, nakon jednodnevnog posjeta istočnoj Hrvatskoj, tijekom kojega je odao počast hrvatskim i srpskim žrtvama ubijenima 1991. godine na Ovčari i u Paulinom Dvoru, večeras je iz vukovarskog pristaništa trajektom "Golubica", kojim je i doputovao, napustio Hrvatsku. Iz vukovarskog pristaništa ispratili su ga predsjednik Republike Ivo Josipović, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Pošto je s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem kod spomen-obilježja u spomen na 200 ubijenih ranjenika i civila iz vukovarske bolnice položio vijenac, Tadić je izrazio žaljenje zbog nevinih žrtava i uputio ispriku zbog zločina. "Priznanjem zločina, isprikom i žaljenjem stvaraju se mogućnosti za oproštaj i za pomirenje", rekao je Tadić u izjavi za novinare na Ovčari. U palači "Srijem", gdje se dvojici predsjednika pridružila i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, održani su odvojeni sastanci s predstavnicima stradalničkih udruga iz Domovinskog rata te srpske nacionalne manjine.

U Paulinom Dvoru, kod Osijeka, predsjednici Tadić i Josipović položili su vijence u spomen na 18 srpskih civila i jednog civila mađarske nacionalnosti, ubijenima u tome mjestu u prosincu 1991. (hina/metro-portal)

04.11.2010. 19:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh