« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VJERNOST DO KRAJA

Boreći se s planinskim lavom, pas spasio život dječaku

Kujica zlatnog retrivera po imenu Angel doista ima zlatno srce. Pas je u neustrašivoj borbi uspio spasiti život svojemu vlasniku, 11-godišnjem dječaku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

pas

,

borba

,

planinski lav

18 mjeseci stara kujica stala je između velike mačke i dječaka tijekom dramatičnog susreta u zapadnoj Kanadi. Policija koja je kasnije ustrijelila planinskog lava, ocijenila je kako je upravo Angel zaslužna za to što je Austin Forman živ.

Dječak je, naime, izašao kako bi sakupio granje za vatru, a igrom slučaja upravo tada naišla je strašna planinska neman. ˝Bio sam doista uplašen. U početku nisam znao da se radi o planinskom lavu. Mislio sam da je riječ o drugom psu˝, prisjeća se Austin.

Angel, koja je bila uz njega, napala je veliku mačku, dok je Austin potrčao u kuću po pomoć. Njegova majka brzo je pozvala policiju. Policajac na trijemu kuće opazio divlju životinju kako drži psa za vrat. Dvaput je pucao, no planinski lav nastavio je napad. Nakon što se približio opet je pucao te konačno ubio životinju. Čak i mrtva, mačka je još uvijek imala zarinute zube u vratu psa.

Austin je dodao kako se kujica oporavlja kod lokalnog veterinara, te da ima brojne rane po glavi i vratu, kao i nateknuto oko. ˝Ona je sada naš anđeo čuvar˝, zaključila je gđa Forman.

05.01.2010. 14:48:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh