« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
svemogući čaj

Bore će se uklanjati ekstraktom zelenog čaja

Otkriće njemačkih znanstvenika moglo bi biti temelj za uspješan program pomlađivanja lica

Više o

zeleni čaj

,

pomlađivanje

,

sredstvo za pomlađivanje

,

fototerapija

Zeleni čaj uz sva svoja poznata ljekovita i uljepšavajuća svojstva uskoro će biti i sredstvo za borbu protiv bora. Kombinacija terapije svijetlećim diodama i ekstraktom zelenog čaja mnogo uspješnije uklanja bore na licu nego konvencionalne terapije, tvrde njemački istraživači.

Kombinacija svijetlećih dioda (LED) i losiona izrađena od ekstrakta zelenog čaja djeluje deset puta brže nego sličan tretman bora koji se provodi samo svijetlećim diodama, objavio je časopis Crystal Growth and Design.

Istraživači Andrei Sommer i Dan Zhu više od 40 godina primjenjuju fototerapiju za zacjeljivanje rana pacijenata. No izlaganjem snažnoj fototerapiji stvaraju se visoke razine reaktivnih spojeva kisika koji može oštetiti stanice. Pokušavajući ublažiti taj učinak, znanstvenici su kombinirali fototerapiju sa snažnim antioksidansom iz ekstrakta zelenog čaja.

Kad su primijenili taj tretman za smanjivanje bora na licu, primijetili su da djeluje deset puta brže od same fototerapije. Dvojica znanstvenika kažu da bi njihovo otkriće moglo biti temelj za "uspješan program pomlađivanja lica" i pridonijeti novim otkrićima o djelovanju reaktivnih spojeva kisika na starenje stanice.

28.09.2009. 11:36:19
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZAKS
    05.10.2009. 19:43
    odlično otkriće..općenito mi je drago čuti kad se izumi neki novi lijek temeljen na poptpuno prirodnim sastojcima! živjela alternativna medicina!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh