« Fun
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
TUČAAA :)

Borba jastucima u Šangaju na Badnjak

POGLEDAJTE VIDEO: Na jastucima su zapisana imena šefova ili profesora, a borba jastucima organizira se dvaput: 24. i 30. prosinca

Tradicionalna borba jastucima u Šangaju
Tradicionalna borba jastucima u Šangaju (Screenshot YouTube)
Više o

Šangaj

,

lijek protiv stresa

,

borba jastucima

,

oslobađanje stresa

Petu godinu zaredom nekoliko stotina stanovnika Šangaja sudjeluje u borbi jastucima, čija je svrha riješiti se stresa nagomilanog tijekom godine.

Organizatori tvrde da su za događaj najviše zainteresirani mladi uredski zaposlenici i studenti pod stresom. Na jastucima su zapisana imena njihovih šefova ili profesora, a borba jastucima organizira se dvaput: 24. i 30. prosinca.

"Danas je puno mladih zaposlenih ljudi i studentata koji su pod velikim stresom. Nadam se da im na ovaj način omogućujem da ga se potkraj godina makar djelomično riješe", rekao je Eleven Wang koji je osmislio 'happening'. Sudionici su iznimno zadovoljni te tvrde da se nakon tučnjave osjećaju puno bolje, kao i da puno rasterećeniji nastavljaju svoj svakodnevni život.

Zainteresirani jastuk dobivaju na ulasku u prostoriju u kojoj je atmosfera poput one na rock koncertu. Uz poticajnu glazbu, sudionici najprije pocupkuju ili plešu u ritmu glazbe mašući jastucima, a potom počinje tučnjava.

Neki jastuke bacaju po zraku, neki biraju suparnika ili više njih s kojima "se bore" udarajući ih jastucima i pritom se međusobno gurajući. "Uistinu sam uživao u borbi, no moj prijatelj bio je potpuno beskoristan. Dvaput je dobio po glavi i odustao, strahujući da će ga ostali sudionici prebiti. Za mene ovo itekako ima smisla", rekao je 24-godišnji Chen Yi, kazavši kako je on iznimno zadovoljan nakon borbe jastucima, jer se kroz tučnjavu uspio opustiti, nakon što je stigao iz ureda neraspoložen i ukočen od stresa i dugotrajnog sjedenja.

26.12.2011. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh