« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HOPE FOR HAITI

Bono, Alicia Keys i Justin Timberlake ujedinili se oko pomoći Haitiju

Domaćini humanitarnog koncerta u New Yorku bit će Clooney i pjevač podrijetlom s Haitija Wyclef Jean

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Justin Timberlake

,

Haiti potres

,

Haiti pomoć

Glumac George Clooney najavio je u nedjelju da će na dobrotvornom koncertu koji će se pod nazivom "Hope for Haiti" održati 22. siječnja u New Yorku nastupiti, među ostalima, Bono, Sting, Justin Timberlake, Christina Aguilera i Alicia Keys.

Clooney očekuje da će za žrtve potresa na Haitiju nastupiti 40 zvijezda. Cilj humanitarnog koncerta je "pokazati narodu Haitija da je cijeli svijet uz njih", rekao je Clooney.

Domaćini koncerta bit će Clooney i pjevač podrijetlom s Haitija Wyclef Jean, a prenosit će ga desetak televizijskih mreža.

Sastanak zemalja koje pružaju pomoć Haitiju, koji je u utorak pogodio strašan potres, bit će organiziran u Montrealu 25. siječnja, a na njemu će sudjelovati premijer Haitija Jean-Max Bellerive i američka državna tajnica Hillary Clinton.

Konferencija u Montrealu poslužit će za izradu planova obnove Haitija, rekao je kanadski ministar vanjskih poslova Lawrence Cannon, dodajući da će "UN koordinirati međunarodnu pomoć kako bi haićanski narod od nje imao što više koristi".

U snažnom potresu koji je u utorak pogodio Port-au-Prince i okolicu poginulo je, po dosadašnjim podacima, 70.000 ljudi, a potpun je uništena infrastruktura glavnoga grada. (hina/metro-portal)

18.01.2010. 08:00:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh