« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
najbrži na svijetu

Bolt je najveći favorit za atletičara godine

Najveća konkurencija svjetskom rekorderu na 100 i 200 metara je dugoprugaš Kenenisa Bekele

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Blanka Vlašić

,

Usain Bolt

,

Tyson Gay

,

IAAF

,

Kenenisa Bekele

,

Andreas Thorkildsen

,

Steve Hooker

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je danas imena pet atletičara koji su se našli u užem izboru za najboljeg atletičara godine. Na listi se nalaze sprinteri Usain Bolt i Tyson Gay, dugoprugaš Kenenisa Bekele, skakač s motkom Steve Hooker i bacač koplja Andreas Thorkildsen.

Jamajčanin Usain Bolt, koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara na svijetu, i ove je glavni kandidat za tu nagradu, budući da je na SP u Berlinu oborio svjetske rekorde na 100 i 200 metara.

Boltu će najveći suparnik za prestižnu nagradu biti Eiopljanin Kenenisa Bekele, koji je u Berlinu postao svjetski prvak na 5.000 i 10.000 metara.

U užem izboru našli su se još i svjetski prvaci u skoku motkom i bacanju koplja, Australac Steve Hooker i Norvežanin Andreas Thorkildsen, te svjetski viceprvak na 100m Amerikanac Tyson Gay.

U utorak će biti objavljena lista kandidatkinja za najbolju atletičarku godine, a u tom krugu trebala bi se naći i svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić, koja je ove godine preskočila 208 cm, što je drugi rezultat svih vremena, a potvrdila je naslov najbolje visašice na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Osvajači nagrada za najboljeg atletičara i atletičarku godine bit će proglašeni na svečanoj priredbi u Monacu 22. studenoga. (hina/metro-portal)

09.11.2009. 16:27:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh