« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
skok u vis

Blanka Vlašić kandidatkinja za atletičarku godine

Blanka ove godine ponovno suvereno vlada ženskim visom, pa se nadamo da će se okruniti ovim priznanjem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

IAAF

,

atletičarke

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić našla se u najužem krugu kandidatkinja za izbor najbolje atletičarke godine, objavila je u utorak Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Uz Blanku Vlašić, na popisu se nalaze svjetska prvakinja na 400m Amerikanka Sanya Richards, zatim svjetska prvakinja u bacanju kugle Novozelanđanka Valeri Vili, pa poljska kladivašica Anita Wlodarczyk, koja je na SP u Berlinu do zlata došla sa novim svjetskim rekordom, te ruska motkašica Jelena Isinbajeva, koja je ove godine postavila novi svjetski rekord sa 5.06m, ali je na SP u Berlinu neočekivano ostala bez medalje.

Blanka Vlašić je 2007., kada je prvi puta postala svjetska prvakinja, osvojila nagradu za najbolju atletičarku Europe, a u izboru za najbolju atletičarku svijeta zamalo ju je pretekla etiopska dugoprugašica Meseret Defar. No, tada je hrvatska rekorderka od IAAF-a dobila nagradu za rezultat godine, što je zaslužila preskočivši 207 cm.

Hrvatska rekorderka ove je godine ponovno suvereno vladala ženskim visom, obranivši naslov svjetske prvakinje, te preskočivši 208cm na Grand Prix mitingu u Zagrebu 31. kolovoza, a što je drugi rezultat svih vremena.

Međunarodna atletska federacija dan ranije je objavila imena pet atletičara koji su se našli u užem izboru za najboljeg atletičara godine. Na listi se nalaze sprinteri Usain Bolt i Tyson Gay, dugoprugaš Kenenisa Bekele, skakač s motkom Steve Hooker i bacač koplja Andreas Thorkildsen.

Osvajači nagrada za najboljeg atletičara i atletičarku godine bit će proglašeni na svečanoj priredbi u Monacu 22. studenoga. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 14:20:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh