« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SLIJEDI SUD

Bojan Gudurić zaprimljen u Remetincu

Gudurićevim zaprimanjem u Remetincu i službeno je završio postupak njegova izručenja

(Cropix/Nezavisne novine)
Više o

BiH

,

slučaj Pukanić

,

izručenje

,

Bojan Gudurić

Jedan od optuženika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, Bojan Gudurić, jutros je izručen Hrvatskoj i zaprimljen u istražnom zatvoru u Remetincu.

Hrvatska policija Gudurića je preuzela od granične policije BiH na prijelazu u Slavonskom Brodu, a u 10:30 sati predan je u zatvor u Zagrebu, priopćio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Gudurićevim zaprimanjem u Remetincu i službeno je završio postupak njegova izručenja Hrvatskoj, a MUP je sa svojih službenih internetskih stranica Gudurića maknuo s popisa osoba za kojima je raspisana tjeralica. Osim za ubojstvo i udruživanje radi tog zločina tjeralica za Gudurićem bila je raspisana i zbog "teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti", budući je u atentatu na Pukanića eksplozivom ugrožen život drugih ljudi, a izazvana je i velika materijalna šteta.

Policija je prvi put, uz obavijest o Gudurićevom dolasku u Hrvatsku, najavila da će na svojim interenetskim stranicama iza 13 sati objaviti i snimku izručenja.

Gudurić se uoči početka zagrebačkog suđenja za Pukanićevo ubojstvo predao u Banjoj Luci 1. veljače nakon više od godinu dana skrivanja i u ekstradicijskom postupku u BiH odrekao se žalbe na izručenje tražeći da ga se izruči Hrvatskoj.

Mediji nagađaju da se boji da bi mu u Srbiji život bio u opasnosti. Pravosudnim vlastima u BiH je izjavio da je potpuno nevin za Pukanićevo ubojstvo te da vjeruje da će pred hrvatskim pravosuđem imati pošteno suđenje.

Uz Gudurića za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića kao kolateralnu žrtvu te planirala ubojstvo još dvije osobe na zagrebačkom području optuženi su bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović i Slobodan Đurović.

Paralelan postupak za isti zločin uskoro će početi i u Beogradu, gdje će se na optuženičkoj klupi način Milovanović, zajedno s Milenkom Kuzmanovićem te navodnim naručiteljem Jocićem koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 10:56:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh