« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
like a rolling stone...

Bob Dylan napokon u Hrvatskoj

Američki rock-trubadur bit će najveća zvijezda Radar Festivala u Varaždinu koji će se 13. lipnja održati na stadionu NK Varteks u Varaždinu.

Slavni kantautor zadnji je album ‘Modern Times’ objavio prije nepune dvije godine
Slavni kantautor zadnji je album ‘Modern Times’ objavio prije nepune dvije godine (GETTY IMAGES)
Više o

bobo dylan

,

Radar festival

Službene informacije oko Dylanova koncerta u Varaždinu trebale bi biti iznesene danas na konferenciji za novinare u HNK Varaždin, na sceni Rogoz u 10 sati. Jednom je Dylanov koncert u Varaždinu neslužbeno već bio najavljen, no ta je dezinformacija ugasnula i bez demantija.

Ovog puta bi sve trebalo biti u redu jer Dylan bi u Varaždin trebao doći u organizaciji promotora austrijskih festivala Frequency, Nova Rock i Nuke te Radar Festivala, na kojem su u Zagrebu prošlog ljeta nastupili Queens of the Stone Age, Placebo, Kaiser Chiefs i Overflow.
Ovaj značajan kulturni događaj, jedan od najvećih i najvažnijih ove godine u Hrvatskoj, poduprla je i gradska vlast Varaždina.

Iz drugog pokušaja- Dylanov koncert u Varaždinu bio je najavljen i prije dvije godine u sklopu Špancirfesta, no taj projekt nikad nišao ni stigao dalje od te poluinformacije.
- Radar Festival lani je u Hrvatskoj ugostio Queens of the Stone Age, Placebo i Kaiser Chiefs.

Tijekom narednih tjedana trebala bi biti poznata i imena predizvođača, a uskoro u prodaju po Hrvatskoj i državama regije kreću ulaznice po cijeni od 250 kuna. Nešto kasnije njihova cijena iznosit će 290, a na dan koncerta 330 kuna.

U posljednjih deset godina, smatra glazbeni kritičar Aleksandar Dagaš, Dylan je snimio tri izvanredna albuma. Pojedinačno, ‘Time Out Of Mind’ (1997.) i ‘Love And Theft’ (2001.), a posebice ‘Modern Times’ (2006.), mogu izdržati usporedbu s njegovim najjačim djelima iz sredine 60-ih ili sredine 70-ih.

S ‘Modern Times’ Dylan je i službeno postao najstariji osvajač prvog mjesta top-liste američkih albuma.   (METRO)

01.04.2008. 22:52:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh