Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2008. 22:52:39
like a rolling stone...

Bob Dylan napokon u Hrvatskoj

Američki rock-trubadur bit će najveća zvijezda Radar Festivala u Varaždinu koji će se 13. lipnja održati na stadionu NK Varteks u Varaždinu.

Slavni kantautor zadnji je album ‘Modern Times’ objavio prije nepune dvije godine
Slavni kantautor zadnji je album ‘Modern Times’ objavio prije nepune dvije godine (GETTY IMAGES)

Službene informacije oko Dylanova koncerta u Varaždinu trebale bi biti iznesene danas na konferenciji za novinare u HNK Varaždin, na sceni Rogoz u 10 sati. Jednom je Dylanov koncert u Varaždinu neslužbeno već bio najavljen, no ta je dezinformacija ugasnula i bez demantija.

Ovog puta bi sve trebalo biti u redu jer Dylan bi u Varaždin trebao doći u organizaciji promotora austrijskih festivala Frequency, Nova Rock i Nuke te Radar Festivala, na kojem su u Zagrebu prošlog ljeta nastupili Queens of the Stone Age, Placebo, Kaiser Chiefs i Overflow.
Ovaj značajan kulturni događaj, jedan od najvećih i najvažnijih ove godine u Hrvatskoj, poduprla je i gradska vlast Varaždina.

Iz drugog pokušaja- Dylanov koncert u Varaždinu bio je najavljen i prije dvije godine u sklopu Špancirfesta, no taj projekt nikad nišao ni stigao dalje od te poluinformacije.
- Radar Festival lani je u Hrvatskoj ugostio Queens of the Stone Age, Placebo i Kaiser Chiefs.

Tijekom narednih tjedana trebala bi biti poznata i imena predizvođača, a uskoro u prodaju po Hrvatskoj i državama regije kreću ulaznice po cijeni od 250 kuna. Nešto kasnije njihova cijena iznosit će 290, a na dan koncerta 330 kuna.

U posljednjih deset godina, smatra glazbeni kritičar Aleksandar Dagaš, Dylan je snimio tri izvanredna albuma. Pojedinačno, ‘Time Out Of Mind’ (1997.) i ‘Love And Theft’ (2001.), a posebice ‘Modern Times’ (2006.), mogu izdržati usporedbu s njegovim najjačim djelima iz sredine 60-ih ili sredine 70-ih.

S ‘Modern Times’ Dylan je i službeno postao najstariji osvajač prvog mjesta top-liste američkih albuma.   (METRO)

01.04.2008. 22:52:39
http://metro-portal.hr/bob-dylan-napokon-u-hrvatskoj/5256/