« Kultura
objavljeno prije 13 godina
SAM PRIZNAO

Bob Dylan bio je ovisan o heroinu

Glazbena se legenda ipak opametila, skinula se s heroina i sutra će proslaviti 70. rođendan

Fotografija vijesti
Više o

heroin

,

Bob Dylan

,

ovisnik

 Još 1966. godine, dakle prije 45 godina, Bob Dylan, američka glazbena legenda priznao je, u intervjuu snimljenom te godine, no prvi put emitiranom u ponedjeljak u programu BBC-ja, da je bio ovisan o heroinu te da je više puta bio suicidalan.

"Prestao sam uzimati heroin u New Yorku. Bio sam se jako navukao. To me skupo stajalo i prestao sam", rekao je Dylan u intervjuu što ga je 1966. snimio njegov prijatelj Robert Shelton, kritičar koji je lansirao njegovu uspješnu karijeru.

Dylan u istome intervjuu priznaje da je u više navrata bio suicidalan. "Za mene smrt ne predstavlja ništa... ništa, osobito ako možete umrijeti brzo. Više sam puta mogao tako umrijeti... i to sam mogao učiniti. Nisam od onih koji će si, primjerice, odrezati uho... ja sam tip koji će si, ako stvari krenu loše, pucati u glavu... ili skočiti kroz prozor", rekao je.

Intervju je snimljen tijekom pjevačeve turneje po SAD-u u ožujku 1966, u zrakoplovu kojim je letio prema Lincolnu, Nebraski, Denveru i Coloradu.

Dylan će u utorak proslaviti 70 godina. Posljednji je koncert održao prošli mjesec u Vijetnamu, u sklopu svjetske turneje u povodu 50 godina karijere. 

23.05.2011. 15:26:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh