« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
VIASAT

Bludnice, kućanice i junakinje – Uloga žena u 17. stoljeću

U tri epizode ove dokumentarne serije, Lucy će istražiti način života iza zatvorenih vrata domova tijekom druge polovice 17. stoljeća

Što su žene radile u 17. stoljeću
Što su žene radile u 17. stoljeću (Viasat History)
Više o

Viasat History

,

Lucy Worsley

,

Uloga žene u 17. stoljeću

Godine nakon Građanskoga rata i restauracije Charlesa II. označile su kraj srednjovjekovnoga doba i početak modernoga doba. To su bila uzbudljiva vremena za žene od kojih su neke postale znamenite kao nikad prije. Neke su imale izvanredne moderne stavove i ambicije te su postigle iznimno bogatstvo, slavu i moć, čak i po standardima 21. stoljeća.

No istovremeno su se suočavale sa svijetom koji je bio većinom muški, obilježen mržnjom prema ženama te u kojem su prevladavale srednjovjekovne ideje. Povjesničarka Lucy Worsley uranja u svijet restauracijske Engleske i istražuje zadivljujuće živote žena tog doba.

U tri epizode ove dokumentarne serije, Lucy će istražiti način života iza zatvorenih vrata domova tijekom druge polovice 17. stoljeća, kad su se žene procjenjivale na temelju bračnog statusa kao neudane, supruge ili udovice, a saznat ćemo i kako su živjele kraljeve ljubavnice na dvoru te neke od najznamenitijih žena tog doma, uključujući spisateljice, glumice, putnice i znanstvenice.

Seriju Uloga žene u 17. stoljeću možete pratiti na kanalu Viasat History od 1. do 15. srpnja, srijedom u 20.00.

01.07.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh