« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
JURAK U PRITVORU

Blokirana imovina Fimi medije

Sudac istrage izdao je nalog za blokiranje računa Fimi medije, a Bojan Dimić neće u pritvor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

pritvor

,

blokada računa

,

Nevenka Jurak

,

Fimi media

Bojan Dimić nije pokajnik u slučaju "Fimi media", a pritvor mu nije određen jer ga USKOK nije ni tražio, zbog iskazane kooperativnosti, doznaje se danas neslužbeno iz izvora bliskih istrazi

Vlasnici Fimi Media Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, no trećeokrivljeni Dimić je pušten da se brani sa slobode, jer je odlučio priznati da je odrađivao nezakonite poslove za Jurak, doznaje se neslužbeno, no i dalje ostaje okrivljenik.

Dimić je u USKOK-u, nakon što mu je predočena dokazna dokumentacija, priznao da je ispostavljao fiktivne račune Fimi mediji u ime svoje tvrtke, dio novca ostavljao sebi, a veći dio vraćao Nevenki Jurak.

Sudac istrage Krešimir Devčić nije htio govoriti o tome što im se stavlja na teret obzirom da, kako je rekao, istragu vodi USKOK i on donosi nalog o provedbi istrage, ali je za Hinu potvrdio da je na zahtjev USKOK-a izdao nalog za blokadu računa Fimi medije.

Devčić je jučer novinarima izjavio da će u istrazi biti saslušano 16 svjedoka koje je odredio USKOK, ali i dodao kako "taj broj nikad nije konačan u samom startu istrage".

USKOK je prijavio Nevenku Jurak, Anitu Papeš Lončar i Bojana Dimića zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom "Fimi media" d.o.o. Zagreb.

Za njih se sumnja da su se udružili radi počinjenja kaznenog djela odnosno ostvarivali naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737,00 kuna zadržali za sebe, stoji u priopćenju USKOK-a. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 12:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh