« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PROSVJED SELJAKA

Blokirana cesta Požega-Našice, promet u prekidu

Osobna vozila djelomično prometuju jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila

(Damir Glibusic / CROPIX )
Više o

stanje na cestama

,

Đakovština

,

Požeština

,

prosvjed seljaci

Poljoprivrednici Požeštine poslijepodne su, nakon što su čuli da su propali pregovori njihovih predstavnika s čelnicima Ministarstvom poljoprivrede, ponovno blokirali državnu cestu od Požege prema Našicama i Osijeku.

Seljaci Požeštine, koji su svojim traktorima u zadnja dva dana blokirali državnu cestu Požega - Našice kod Ferovca, danas u u 10,30 sati deblokirali cestu u znak dobre volje i spremnosti na suradnju i dok traje razgovor s čelništvom Ministarstva poljoprivrede na kojem su sudjelovali i predstavnici Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

No, cesta je ponovno blokirana nešto iza 16 sati, nakon što su seljaci Požeštine čuli da njihovi predstavnici nisu uspjeli u pregovorima u Ministarstvu poljoprivrede.

"Zaista smo razočarani jer smo očekivali makar malo tolerancije i razumijevanja. Izgleda da naša dobra volja nije bila dovoljna i da netko želi biti samovoljan. Mi na to ne pristajemo i do daljnjega ostajemo na cesti, a ako gospoda sada žele razgovore neka dođu u Kutjevo. Mi tu ostajemo i cesta ostaje blokirana. I dalje ostajemo ustrajni u svojim zahtjevima", izjavio je poslijepodne predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić.

Taj stav dijeli i 200-ak prosvjednika poljoprivrednika koji će i treću noć zaredom provesti na cesti kod Ferovca.

Seljaci ne pristaju na smanjenje poticaja poljoprivredi za 40 posto i traže isplatu duga u iznosu od 205 milijuna kuna za 2008. godinu te isplatu poticaja za prošlu godinu i to do 15. ožujka ove godine.

Prosvjedi poljoprivrednika započeli su početkom ovog tjedna upravo u Požeštini, a proširili su se na više županija, pa tako prosvjeduju i poljoprivrednici u Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj županiji.

Stanje na cestamaZbog prosvjeda seljaka promet je u prekidu na državnoj cesti Požega-Našice, kod skretanja za Ferovac, a na Podravskoj magistrali prekinut je promet teretnim vozilima između Suhopolja i Virovitice, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Obilazak je Suhopolje-Gradina-Lukać-Virovitica. Osobna vozila tim dijelom prometuju jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.


03.03.2010. 18:46:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh