« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
IVO JOSIPOVIĆ

"Bljesak" je bila izvrsno pripremljena i provedena vojna operacija

Hrvatski predsjednik je uoči obilježavanja 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" primio sudionike operacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

akcija Bljesak

,

Ivo Josipović

Taj prijem u Uredu Predsjednika Republike prvi je u nizu susreta koji će biti organizirani uoči važnijih obljetnica Domovinskog rata i na koje će biti pozivani sudionici Domovinskog rata, od najviših zapovjednika do tzv. običnih vojnika, te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, navodi se u priopćenju.

"Iako je ovo jubilarna obljetnica, obilježit ćemo je skromno, ali ponosno, dostojanstveno i svečano kako dolikuje veličini i značaju događaja za našu povijest", istaknuo je predsjednik Josipović na prijemu. Naglasio je kako je "Bljesak" bila izvrsno pripremljena i provedena vojno-redarstvena operacija kojom su stvoreni uvjeti za oslobađanje svih do tada okupiranih područja.

U ime sudionika operacije "Bljesak" obratio se umirovljeni brigadir Marko Leko izrazivši zadovoljstvo što se uvodi nova praksa kojom će pripadnici Domovinskog rata obilježavati važne obljetnice i u Uredu Predsjednika RH. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 18:41:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh