« Život
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
NAUČITE DJECU

Bliskost s obitelji i prijateljima vodi sreći

Dobri socijalni odnosi s prijateljima i obitelji u djetinjstvu i adolescenciji su ključni za sretan život

Prava prijateljstva donijet će dobrobit i sreću
Prava prijateljstva donijet će dobrobit i sreću (Arhiva)
Više o

sreća

,

prijatelji

,

obitelj

,

bliski odnosi

,

rodbina

,

dobrobit

,

sretan život

Svi roditelji obožavaju govoriti svojoj djeci da će im biti bolje u životu ako imaju dobre ocjene. Djeca to najčešće asociraju sa srećom, no istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Happiness Studies pokazalo je da ta tvrdnja nije točna.

Analizirajući podatke 804 osobe u razdoblju od 32 godine, mjereći odnos nepovoljnog obiteljskog položaja, društvene povezanosti i razvoja govora u djetinjstvu, društvene povezanosti i obrazovanja u adolescenciji i dobrobiti u odrasloj dobi, znanstvenici su zaključili da postoji jaka veza između društvene povezanosti u mladim godinama i dobrobiti i sreće kad odrastu.

Rani razvoj govora i školski uspjesi u adolescenciji nisu imali gotovo nikakve veze sa srećom u odraslom dobu, stoga istraživači poručuju da djecu treba učiti i poticati na izgradnju snažnih socijalnih vještina, koje će im u životu donijeti bitno više sreće nego samo obrazovanje.

Naravno, odnosi koje djeca grade trebaju biti pozitivnog karaktera, a ne smije se zanemarivati odnose s prijateljima na uštrb obitelji i obrnuto, nego je potrebno pronaći onu sretnu sredinu kojoj svi u odraslom dobu težimo.

13.08.2012. 15:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh