« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SIGURNOST I KOMFOR

Blindirani Audi od milijun dolara za izraelskog premijera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu uskoro će se voziti u najskupljem automobilu u Izraelu - blindiranoj limuzini Audi A8 vrijednoj milijun dolara

Blindirana verzija proizvodi se samo za predsjednike
Blindirana verzija proizvodi se samo za predsjednike (Wikipedia/Ilustracija)
Više o

Izrael

,

Audi

,

Benjamin Netanyahu

Blindirana verzija limuzine Audi A8 proizvodi se gotovo isključivo za predsjednike i premijere a s obzirom da stoji oko milijun dolara jedan je od najskupljih automobila na svijetu. Audi A8 u kojem će se voziti Netanyahu opremljen je posebnim i jedinstvenim sigurnosnim paketom koji je osmišljen u suradnji s izraelskom tajnom službom Shin Bet.

Iako su sigurnosne performanse ovog automobila tajne, astronomska cijena, piše izraelski list Yedioth Ahronoth, uključuje između ostaloga gume otporne na metke, krov otporan na metke i bombe, te sustav koji automatski gasi požar.

Zbog svega toga, automobil je težak gotovo tri tone, a ima i jedan od najjačih motora tog modela Audija: W12 verzija s 12 cilindara, šest litarskim motorom, 450 konjskih snaga i pogon na sva četiri kotača.

Ali sigurnosni sustav nije sve što ovaj automobil nudi: službeni automobil izraelskog premijera vrlo je luksuzan - ima, između ostaloga, posebna sjedala sa grijanjem i masažom, unutrašnjost u koži, veliki DVD ekran, hladnjak i osvježivač zraka. Izraelska vlada navodno je naručila još dva takva automobila. (hina/metro-portal)

29.10.2010. 12:16:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh