« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
BEZ KONKURENCIJE

Blatteru otvoren put do 4. mandata na čelu Fife

U današnjem govoru na kongresu Blatter je kazao da će ubuduće domaćine svjetskih prvenstava birati članovi Kongresa, njih 208, a ne članovi Izvršnog odbora

Sepp Blatter
Sepp Blatter (Getty Images)
Više o

Sepp Blatter

,

FIFA

Uvjerljivom većinom delegati na kogresu Fife u Zuerichu odbili su danas prijedlog Engleskog nogometnog saveza o odgađanju izbora za predsjednika krovne svjetske nogometne organizacije, javlja Hina.Time je otklonjena je posljednja perepreka koja je stajala na putu 75-godišnjem Seppu Blatteru da ponovno bude izabran za čelnog čovjeka najmoćnije sportske institucije na svijetu. Blatter vodi Fifu od 1998. godine.

Engleski prijedlog o odgodi izbora zbog korupcijskih skandala dobio je potporu 17 delegata, dok je 172 delegata bilo protiv. Fifu potresa najveći korupcijski skandal u povijesti zbog optužbi da je Katar kupio domaćinstvo SP 2022., a upravo je Mohamed Bin Hammam iz Katara, koji je predsjednik Azijske nogometne federacije, trebao biti protukandidat Blatteru na današnjim izborima. Bin Hammam je povukao kandidaturu za predsjednika u subotu, uoči saslušanja zbog optužbi o korupciji pred Etičkim povjerenstvom Fife, a potom je zaradio i suspenziju.

U današnjem govoru na kongresu Blatter je kazao da će ubuduće domaćine svjetskih prvenstava birati članovi Kongresa, njih 208, a ne članovi Izvršnog odbora kao što je dosad bio slučaj.

Blatter je već godinama na istaknutim pozicijama u Fifi, glavni tajnik Fife postao je 1981. dok je predsjednik bio Brazilac Joao Havelange. Nakon 17 godina službe pod Havelangeom godine 1998. Blatter je naslijedio Havelangea na mjestu predsjednika Fife. Godine 2007. je po treći puta izabran za predsjednika Fife, a na tim izborima, kao niti danas, nije imao protukandidata.

01.06.2011. 15:12:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh