« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ŠESTO MJESTO

Blanka Vlašić u Lausanni preskočila samo 1,90

Blanka na mitingu u Lausanni nije imala svoj dan pa je s preskočenih 1,90 osvojila za nju slavo šesto mjesto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

Dijamantna liga

Blanka Vlašić osvojila je tek šesto mjesto na Athetissimi u Lausanni, sedmom mitingu Dijamantne lige ove sezone, te četvrtom natjecanju za visašice, piše Hina. Blanka je okončala natjecanje s preskočenih 190 centimetara, no i na toj visini se mučila preskočivši je tek u trećem pokušaju. Potom je na 195 cm tri puta rušila letvicu.

Blanka je ove sezone slavila u Šangaju s rezultatom 194 cm, u Rimu je bila najbolja s preskočenih 195 cm, dok je u New Yorku bila druga s rezultatom od 190 cm. Zanimljivo, ove sezone je dva metra preskočila jedino na splitskoj rivi.

Miting u Lausanni bilo je Blankino jubilarno 100. natjecanje, a nažalost nije uspjelo po 158. put preskočiti dva i više metara.

Prvo mjesto osvojila je Ruskinja Ana Čičerova s preskočenih 195 cm, dok su drugu poziciju podijelile Ruskinja Svetlana Školina (190) i Ukrajinka Vita Stjopina. Ispred Blanke bile su i Francuskinja Melanie Melfort (190) i Šveđanka Emma Green (190).

U ukupnom poretku skoka u vis u Dijamantnoj ligi i dalje vodi Blanka sa 10 bodova, dok Čičerova, Green i Stjopina imaju po četiri boda.

30.06.2011. 22:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh