« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
TAEKWONDO

Filip Grgić izgubio od Brazilca Silve Dioge

Tako je nakon Stipe Jarlonija i drugi naš predstavnik oprostio od mogućnosti da kroz svjetske kvalifikacije izbori vizu za nastup na OI u Londonu

Taekwondo borba
Taekwondo borba (Deviantart)
Više o

taekwondo

,

Filip Grgić

Drugog dana svjetskih olimpijskih kvalifikacija u taekwondou koje se, od 30. lipnja do 3. srpnja, održavaju u glavnom gradu Azerbejdžana nastupio je bivši svjetski prvak i aktualni europski viceprvak Filip Grgić kojeg je u trećem kolu kategorije do 68 kg pobijedio Brazilac Silva Dioga, javlja Hina.

Po mnogima je to i najteža kategorija u kojoj je nastupilo čak 65 natjecatelja, a među 16 najboljih bila su samo trojica Europljana, naš Filip Grgić, Poljak Loniewski te najbolji taekwondoaš sa posljednjeg svjetskog prvenstva Turčin Servet Tazegul koji jedini iz Europe stigao do polufinala, a društvo mu prave Iranac, Meksikanac i Brazilac koji je izbacio Grgića.

Tako je nakon Stipe Jarlonija i drugi naš predstavnik oprostio od mogućnosti da kroz svjetske kvalifikacije izbori vizu za nastup na OI u Londonu.

Sutra će svoju prigodu dobiti aktualna europska prvakinja Lucija Zaninović, dok će u nedjelju, kao posljednja naša predstavnica, na tatami izići njezina sestra, svjetska prvakinja i najbolja taekwondoašica na SP u Koreji Ana Zaninović.

Mlade Splićanke očekuje izuzetno težak posao jer će u njihove dvije kategorije nastupiti čak pet aktualnih svjetskih prvakinja i deset osvajačica medalja sa posljednjeg SP u Koreji, a samo će pobjednica pojedine kategorije izboriti nastup na Igrama u Londonu 2012. godine.

01.07.2011. 18:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh