« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
12 HRVATA

Blanka Vlašić predvodi hrvatske sportaše na atletskom EP-u

Na Europskom atletskom prvenstvu u Barceloni od 27. srpnja do 1. kolovoza natjecat će se i 12 hrvatskih sportaša

blanka vlašić skakanje u vis
blanka vlašić skakanje u vis (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

Sandra Perković

,

EP atletika

Dvanaestoro hrvatskih predstavnika nastupit će na Europskom atletskom prvenstvu u Barceloni od 27. srpnja do 1. kolovoza, a u našoj reprezentaciji bit će i one od kojih se najviše očekuje - Blanka Vlašić i Sandra Perković.

U Barcelonu putuje pet atletičarki i sedam atletičara koji su ispunili kvalifikacijsku normu Europske atletske asocijacije. Osim Vlašić u visu i Perković u disku, na EP-u će još biti Nikolina Horvat (400 m prepone), Ana Šimić (vis), Vera Begić (disk), Dario Horvat (100 m), Jurica Grabušić (110 m prepone), Nedžad Mulabegović (kugla), Martin Marić (disk), Roland Varga (disk), Marin Premeru (disk) i Andras Haklits (kladivo).

U hrvatskoj ekspediciji bit će i treneri Joško Vlašić, Bojan Marinović, Ivan Ivančić, Igor Čordaš i Žarko Martinek, liječnik dr. Zorislav Devernay ,te fizioterapeut Joško Gerželj.

EP u Barceloni biti će ujedno i izborno za reprezentaciju Europe koja će 4. i 5. rujna nastupiti u Splitu na Kupu kontinenata. Hrvatska, kao domaćin, ima pravo na troje atletičara u reprezentaciji Europe, a već je dogovoreno da to budu Blanka Vlašić u skoku u vis, Sandra Perković u bacanju diska i Nedžad Mulabegović u bacanju kugle.(hina/metro-portal)

19.07.2010. 20:59:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh