« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
MA DA?!

BlackBerry prelazi na Android?

BlackBerry se ne misli povući s tržišta. Novu šansu, ( ...iako tanku) kako preživjeti u tržištu pametnih telefona vide u Androis operativnom sustavu

Napušta li BlackBerry svoj OS?
Napušta li BlackBerry svoj OS? (Arhiva)
Više o

BlackBerry

,

Android

,

BB 10

,

BlackBerry OS

BlackBerry sustav iznosi samo 0,1% američkog tržišta pametnih telefona. Očito, temelj na kojima se gradila borba za opstanak na tržištu nije imao priliku da se natječe s Androidom i iOS-om. Ove činjenice već neko vrijeme su svjesni čelni ljudi u kompaniji.

U listopadu prošle godine, izdali su priopćenje da nemaju planova za pokretanje novog Development Kit SDK alata i nove API-je za svoj operativni sustav. Dakle, BB 10 postepeno ide svome kraju i tvrtka odustaje od daljnjeg razvoja.

Usprkos navedenom, BlackBerry se ne misli povući s tržišta. Novu  šansu, ( ...iako tanku)  kako preživjeti u tržištu pametnih telefona vide u Android operativnom sustavu.  

Početkom prošle godine omogućili su svojim korisnicima instalirati Android aplikacije preko Amazon AppStore te u rujnu su plasirali na tržište prvi model pokretan Googleovim operativnim sustavom i fizičkom slide-out tipkovnicom. Uređaj se usprkos visokoj cijeni dobro prodaje korisnicima iz poslovnog i korporativnog svijeta.

Više pročitajte na portalu Preporučamo.com

01.04.2016. 14:57:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh