« Iza ogledala
objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana
HMMM...

Black Knight - što zapravo (ne)znamo o njemu?

Ovaj navodni fantomski satelit, koji prema tvrdnjama obilazi Zemlju već tisućama godina, postao je predmetom fascinacije i kontroverzi diljem svijeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

teorije zavjera

,

Black Knight

NLO entuzijasti, astronomi i teoretičari zavjera već desetljećima raspravljaju o tajanstvenom fenomenu koji lebdi iznad naše planete - Black Knightu. Ovaj navodni fantomski satelit, koji prema tvrdnjama obilazi Zemlju već tisućama godina, postao je predmetom fascinacije i kontroverzi diljem svijeta.

Priča o Black Knightu započinje još u drugoj polovici 20. stoljeća kada je NASA, tijekom svojih ranijih svemirskih misija, otkrila neobične signale koji su dolazili s orbite Zemlje. Te signale su mnogi smatrali dokazom postojanja umjetnog objekta u svemiru. Međutim, pravi zamah popularnosti Black Knight doživio je 1998. godine, kada je tijekom misije STS-88 Međunarodne svemirske postaje (ISS) objavljeni su fotografije koje su pokazale tajanstveni objekt koji lebdi u blizini Zemlje.

Mnogi entuzijasti su tvrdili da je taj objekt bio upravo Black Knight, misteriozni satelit za koji se tvrdi da je tisućama godina u orbiti oko Zemlje. No, službena izjava NASA-e odbacila je te tvrdnje, sugerirajući da se radi o komadu svemirskog otpada ili neidentificiranom objektu.

Unatoč skeptičnosti znanstvene zajednice, mit o Black Knightu nastavio se širiti, potaknut teorijama zavjere i neprovjerenim tvrdnjama. Neki tvrde da je Black Knight ostatak drevne izvanzemaljske tehnologije koja je nadmašila ljudske sposobnosti, dok drugi vjeruju da je to zapravo dio tajnog svemirskog programa koji se provodi od strane neke napredne civilizacije.

Jedna od najzanimljivijih teorija koja okružuje Black Knight je ona koja tvrdi da je taj objekt zapravo ostatak drevne vanzemaljske letjelice koja je posjećivala Zemlju prije tisućama godina. Pristaše ove teorije tvrde da su drevne civilizacije poput Egipćana i Sumerana bile u kontaktu s ovim izvanzemaljskim posjetiteljima te da su ih čak prikazivale na svojim zidnim slikama i reljefima.

Unatoč svim spekulacijama i teorijama, istina o Black Knightu ostaje nejasna. NASA i druge svemirske agencije tvrde da nema nikakvih dokaza koji bi potvrdili postojanje ovog fantomskog satelita, a mnogi od navodnih dokaza mogu se objasniti prirodnim ili ljudskim uzrocima.

U međuvremenu, interes za Black Knightom i dalje raste, potičući istraživače i amatere diljem svijeta da tragaju za novim dokazima o ovom misterioznom fenomenu. Bez obzira na to je li Black Knight stvaran ili ne, njegova priča ostaje jedan od najintrigantnijih misterija moderne svemirske dobi, podsjećajući nas na to koliko malo zapravo znamo o beskonačnom prostranstvu svemira koji nas okružuje.

02.03.2024. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh