« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SUMNJIVA EKONOMIJA

Bjeliš suspendirao dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića

Tipurić tvrdi da je sve u vezi Ljetne škole na Ekonomskom fakultetu legalno i da je on zapravo žrtva određenih skupina i medija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)
Više o

USKOK

,

Ekonomski fakultet

,

Sveučilište u Zagrebu

,

Aleksa Bjeliš

,

Darko Tipurić

,

Ljetna škola

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja da će rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš suspendirati dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića, to se i dogodilo. Još krajem rujna Bjeliš je osnovao Povjerenstvo koje je trebalo utvrditi postoje li nezakonitosti u ugovorima koje je Darko Tipurić potpisivao s HEP-om.

Posebna pozornost obratila se i na rad Ljetne škole na Ekonomskom fakultetu u sklopu koje studenti uz povelik iznos novca mogu ispite položiti u izvanrednom ljetnom roku, a koju su mnogi nazivali legalnom kupovinom ispita.

Suspenziju je rektor zagrebačkog Sveučilišta najavio još kad je od Tipurića zatražio da podnese ostavku zbog Uskokove istrage o štetnim ugovorima između HEP-a i Ekonomije, a dekan Ekonomije izjavio je kako bi takva suspenzija bila protivna statutu Sveučilišta u Zagrebu.

Bjeliš je za tportal izjavio da se ''Tipurić ne može suočiti sa situacijom. Mora shvatiti da je važna ova tema oko Ljetne škole i navodi Povjerenstva su tema, a personalni razlozi su sekundarni''.

Tipurić, pak, tvrdi kako je sve oko Ljetne škole bilo legalno i kako ga mediji napadaju jer zagovara da HEP ostane u državnom vlasništvu, a on je žrtva u cijelom slučaju.

28.12.2009. 15:39:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh